Aksominio raudonumo tortas
Sudėtis
  • 175 g miltų
  • 3 valgomieji šaukštai kakavos miltelių 
  • 1 valgomasis šaukštelis sodos
  • 150 g cukraus pudros  
  • 2 kiaušiniai 
  • 150 ml Floriol rapsų aliejus 
  • 150 ml pasukų 
  • 2 valgomieji šaukšteliai raudonų maistinių dažiklių 
  •  

KREMUI:

  • 100 g minkšto sviesto
  • 250 g cukraus pudros
  • 300 g minkšto sūrio

Aksominio raudonumo tortas

  1. Įkaitink orkaitę iki 180ºC, su ventiliatoriumi iki 160ºC. Dvi 18 cm kepimo formos padengiamos kepimo popieriumi. Dideliame dubenėlyje kartu sumaišomos sausos dalys. Išplakamas kiaušinis ir įpilama miltų bei pasukų, tada įmaišoma maistinių dažiklių ir pabaigoje sausų išmaišytų produktų. Suplakama elektriniu plakikliu kol susidarys vienalytė masė. 
  2. Tešla paskirstoma į formeles ir kepama 25-30 minučių arba kol iškepa. Atvėsinama.
  3. Kad būtų paruoštas glaistas išplakamas sviestas ir cukraus pudra iki vienalytės masės, tada įdedama minkšto sūrio. Tarpt torto sluoksnių padengiamas glaisto sluoksnis ir likęs kiekis naudojamas torto glaistui.